Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Faalangst reductie training

Voor kinderen die kampen met faalangstige gevoelens bieden wij een groepstraining aan waarin we gebruikmaken van een cognitief gedragstherapeutisch programma, speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool.

'Je bibbers de baas' heeft als doel het verminderen van faalangst door kinderen te leren omgaan met hun angst. Hiervoor worden verschillende vaardigheden aangeleerd, zodat het kind kan kiezen welke het beste bij hem past. Door ouders (en eventueel leerkrachten) mee te nemen in dit leer- en veranderproces neemt de effectiviteit van de interventie toe.

De kinderen die meedoen met 'Je bibbers de baas' volgen tien groepsbijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur. Daarin leren ze aan de hand van oefeningen verschillende vaardigheden en technieken die hen helpen om te gaan met faalangstige gevoelens. De oefeningen hebben betrekking op het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties (spanning/ontspanning), de rol van gedachten op gedrag, aangeleerde hulpeloosheid en een aantal sociale vaardigheden (assertiviteit, omgaan met complimenten). 'Je bibbers de baas' maakt gebruik van de cognitieve gedragstherapie en de ontspanningstechnieken van Bernstein. Naast de groepsbijeenkomsten werken de kinderen thuis in een werkboek om zo verder te gaan met de geleerde stof en vaardigheden.

De training voorziet ook in een ouderbijeenkomst en een terugkoppeling naar de leerkracht van school. Tijdens deze ouderbijeenkomst wordt het programma van de kinderen uitgelegd, ontspanningsoefeningen worden geoefend, leerpunten voor de kinderen worden geformuleerd en er wordt uitleg gegeven over wat ouders en leerkrachten kunnen doen aan het verminderen van faalangst bij hun kind.

Kosten voor deze training zijn €195,-

Meer informatie?

 

Bijles

Lees verder

 

Remedial Teaching

Lees verder

 

Faalangst Reductie

Lees verder

 

Ik leer anders!

Lees verder

 

Kindercoach

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren