Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Ik leer anders | Methodiek voor beelddenkers

De leermethodes in het reguliere onderwijs sluiten niet aan bij alle denkwijzen. De meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor), maar slechts een kleine groep leert visueel.

Die groep leerlingen heeft vaak een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden.
De methode ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar hun manier van denken. Tijdens de eerste sessie kunnen leerlingen met bijvoorbeeld een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

Benieuwd of jouw kind een beelddenker is, of misschien jijzelf? Wij kunnen je tijdens een kennismakingsgesprek meer informatie geven, of doe alvast een test online:

https://www.ikleeranders.nl/beelddenken-test/ 

Tijdens individuele begeleiding zal onze gecertificeerde 'Ik leer anders leerkracht' werken met behulp van de methode ‘Ik leer anders’ en de leerling strategieën aanleren die passen bij zijn denkwijze.

Daarnaast kunnen wij werken aan de lesstof van school, het inhalen van de achterstand en het plezier in leren weer terugvinden.

Intakegesprek: Kosteloos en vrijblijvend
Lesprijs: €39,-

 

Bijles

Lees verder

 

Remedial Teaching

Lees verder

 

Faalangst Reductie

Lees verder

 

Ik leer anders!

Lees verder

 

Kindercoach

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren